Over Uulke van Meeteren

Uulke van Meeteren is een echte paardenman. Zijn hele leven werkt hij al met paarden en hij is een bekenduulke gezicht in de Nederlandse paardensport. Van 1972 tot 1976 werkte hij als hippisch docent aan N.H.C. Deurne. Later opende hij zijn eigen manege in Abcoude, Manege van Meeteren, waar hij veel jong talent heeft begeleid in de wedstrijdsport.

Zijn visie is dat zowel ruiter als instructeur een veel aangenamere ervaring hebben met paarden die nageeflijk zijn. De ruiter omdat het paard beter reageert op hulpen en de instructeur omdat zijn instructies ook kunnen worden uitgevoerd. Daarom heeft hij zich altijd gericht op kwaliteitsvoer, kruiden, de juiste training, goede zadels en het fysiologisch welzijn van paarden.

Mid jaren '90 sloten de deuren van zijn manege en dat gaf hem de tijd en ruimte om zich nog meer te verdiepen in paardenmassage, manuele therapie en osteopathie voor paarden, waaronder de Jack Meagher Methode.

Er is namelijk een direct verband tussen scheve hals-, rug- en staartwervels, spierpijn en rijkunstige problematiek. Door de oorzaak van het probleem aan te pakken gaan paarden beter lopen, worden ze makkelijker te hanteren en daardoor presteren ze in de ring ook beter.

Naast kennis over paarden heeft hij een scherp analytisch oog waardoor hij snel tot de kern van het rijkunstige probleem komt. Al jaren reist hij door heel Nederland om sportpaarden met diverse klachten te behandelen. Denk daarbij aan problemen die voortkomen uit beknelde zenuwen, verschoven wervels en zware verzuring van spieren.

Bij ernstige blessures en gezondheidsklachten altijd de veearts bellen.

Lees meer over veelvoorkomende klachten en kijk wat je herkent.

Joomla SEF URLs by Artio