Behandeling en therapie

Naar aanleiding van wat je vertelt over de problemen die je hebt met je paard, wordt gezocht naar de mogelijke oorzaak. Het paard wordt eerst met uulke behandelingde hand onderzocht om vast te stellen wat er precies aan de hand is. Als de pijnplekken eenmaal zijn gevonden worden ze behandeld. Een behandeling bestaat uit een combinatie van sportmassage, stresspointmassage en wervelmanipulatie.

Sportmassage
De belangrijkste spiergroepen in hals, schoft, rug en lendenen worden krachtig gemasseerd om de doorbloeding op gang te brengen en verkrampte spieren te laten ontspannen . Ophoping van melkzuur en spanning zorgt voor pijnlijke en stijve spieren. Een goede doorbloeding voert melkzuur af, waardoor de spieren weer lang en soepel worden en het paard kan ontspannen.

Wervelmanipulatie / paardenosteopathie
Pijn wordt ook vaak veroorzaakt door scheve wervels die de zenuwen beknellen. Als alle wervels weer netjes op hun plek staan verdwijnt de spanning, liggen de zenuwen weer vrij en voelt het paard zich beter. Dat vertaalt zich naar soepelere gangen en betere springmanieren. De wervels worden met de hand gemanipuleerd zodat ze op hun natuurlijke plaats terugschieten, vergelijkbaar met reflextherapie.

Spieren, pezen en bindweefsel houden het skelet bij elkaar. Doordat de wervels na de behandeling weer goed zitten, is het belangrijk om de juiste spiergroepen de kans te geven zich correct te ontwikkelen. Ondersteun de behandeling dan ook met gymnastiekoefeningen en zorg dat het zadel altijd goed ligt.

Stresspointmassage
Drukpunten zijn verbonden met vitale organen. Blokkades remmen de doorstroom van energie, bloed en lymfevloeistof en dat leidt tot pijnklachten. De drukpunten waar het paard duidelijk op reageert bij aanraking worden intensief behandeld met drukpuntmassage. Dat wil zeggen dat ze stevig met de vingers worden gemasseerd tot er sprake is van gehele spierontspanning.

Interesse in de behandeling? Neem contact op om een afspraak te maken.

Joomla SEF URLs by Artio